Traseu de navigare: BCBA › Configurație item
Conectează itemi între ei
Conectează un item planificat la alt item din același plan, ca să devină activ singur atunci când celălalt ajunge la statutul pe care îl alegi.
Abilitățile se construiesc adesea una pe alta: după ce un beneficiar a masterat cererea de obiecte, vrei să începi să-l înveți numele culorilor. O conexiune face asta în locul tău. Conectezi un item Planificat la un item sursă și alegi un statut declanșator: Generalizare, Menținere sau Masterat. Când itemul sursă ajunge la acel statut, itemul conectat devine automat Activ, iar terapeuții îl văd în următoarea sesiune.
Înainte să începi
- Itemul care urmează să fie activat trebuie să fie Planificat și în același plan de tratament ca itemul sursă.
- Conexiunile se gestionează în aplicația web. Aplicația mobilă nu are setări pentru conexiuni.
- Administratorii pot gestiona conexiunile la fel.
Adaugă o conexiune
Deschide conexiunile itemului sursă, cel al cărui progres trebuie să declanșeze activarea. Ai două variante:
- În fila Obiective a planului, selectează pictograma de legătură de pe rândul itemului sursă (textul ei de ajutor este Itemi conectați).
- Pe pagina itemului sursă, selectează Gestionează itemi conectați în secțiunea Itemi conectați.
Fereastra Itemi conectați listează conexiunile pe care itemul le are deja.
- Deschide Selectează un item și alege itemul care va fi activat. Lista arată doar itemii Planificați ai planului, sub forma obiectiv › item, cu statutul lor.
- Deschide Selectează un statut și alege Generalizare, Menținere sau Masterat.
- Selectează Adaugă conexiune. Conexiunea apare în lista din fereastră.
- Adaugă alte conexiuni la fel, apoi selectează Salvează.
Apare mesajul Itemii conectați au fost actualizați și fereastra se închide.
Un item poate fi conectat o singură dată la aceeași sursă: după ce îl adaugi, dispare din lista Selectează un item.
Elimină o conexiune
- În fereastra Itemi conectați, selectează coșul din coloana Elimină a conexiunii.
- Confirmă Eliminați această conexiune? cu Da.
- Selectează Salvează.
Nimic nu se salvează până nu selectezi Salvează. Anulează renunță la modificări, iar fereastra pornește de la conexiunile salvate de fiecare dată când o deschizi. Dacă salvarea eșuează, fereastra rămâne deschisă cu modificările tale și un mesaj de eroare.
Vezi conexiunile unui item
Secțiunea Itemi conectați de pe pagina itemului listează fiecare item conectat cu statutul lui declanșator, sau Nu există itemi conectați configurați.
În fereastra Itemi conectați, fiecare conexiune arată și Statut curent. Un item conectat care nu mai este Planificat arată Acest item este deja în Activ — conexiunea nu va avea efect decât dacă revine la Planificat., cu statutul lui real.
Ce urmează
- Când itemul sursă ajunge la statutul declanșator, pe orice cale (o schimbare de statut făcută de tine, o sugestie aprobată sau o tranziție automată), fiecare item conectat care este încă Planificat devine Activ. Istoricul lui de statut înregistrează activarea automată.
- Un item conectat aflat în orice alt statut este sărit, la fel ca un item Planificat al cărui obiectiv l-ai pus În Așteptare. Conexiunea nu se mai declanșează ulterior.
- Activările nu se înlănțuie: un item activat printr-o conexiune nu își declanșează propriile conexiuni, pentru că Activ nu este un statut declanșator.
- Alte părți ale paginii planului pot arăta statute vechi până reîncarci pagina.
- Pictograma de legătură și Gestionează itemi conectați apar și pe un plan Suspendat sau Finalizat.